În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 20/01/2017 Tigara electronica explodeaza? Iata tot ce trebuie sa stii

 

De fiecare data cand o tigara electronica explodeaza, aceasta informatie este obiectul unor rapoarte alarmiste in presa de scandal si o sursa de ingrijorare pentru publicul larg si, mai ales, pentru utilizatori. Acest lucru creeaza multa confuzie si dezinformare in jurul vaperilor, lucru care vine in sprijinul comunitatilor care sunt impotriva tigarii electronice. De aceea, dorim sa clarificam subiectul exploziei tigarii electronice si sa vedem ce putem face pentru a preveni acest fapt.

In primul rand, este foarte important de stiut ca nu tigara electronica explodeaza, ci bateriile, in special cele reincarcabile, folosite in mai ales in cazul modurilor. Prin urmare, daca o tigara electronica sufera din cauza unor defectiuni de acest gen, este din cauza faptului ca bateriile au fost deteriorate.

In al doilea rand, este mai potrivit sa vorbim despre termenul de degazare, in loc sa vorbim despre explozia tigarii electronice, deoarece cazurile in care tigara electronica explodeaza sunt din ce in ce mai rare. Ceea ce se petrece, de fapt, este o crestere treptata a presiunii si a temperaturii in interiorul bateriei, care poate duce la o scurgere si o explozie de gaze incandescente, iar persoanele expuse la jet pot fi ranite.

Anchetele realizate in cazul ultimelor explozii au subliniat faptul ca bateria nu a fost introdusa in dispozitiv si a fost transportata necorespunzator, fara vreo protectie in buzunar, unde a intrat in contact cu monede si chei. Contactul dintre polii negativi si pozitivi ai unei baterii este susceptibil de generarea unei reactii chimice in interiorul bateriei, crescand presiunea si temperatura pana in momentul in care are loc o scurgere de gaze. De asemenea, tipul de incarcator folosit a fost altul decat cel furnizat cu tigara electronica. 

Este important sa mentionam faptul ca bateria de tigara electronica nu este singura care poate exploda. In fiecare an, multe baterii Litium-ion patesc acest lucru si sigur ati auzit de cazuri in care smartphone-uri, tablete, laptopuri, Hoverboard-uri si patine electrice au fost consumate de flacari.

Tocmai pentru ca aceste incidente sa nu se petreaca, este important sa intelegem ce sunt bateriile de tigari electronice, ce trebuie sa verificam pentru a vedea ca sunt in stare buna de functionare si cand si cum trebuie sa le aruncam. Astfel, vom putea impiedica aparitia unor evenimente neplacute. 

 

Ce este o baterie de tigara electronica? 

Bateria este o unitate fizica ce stocheaza si livreaza energia folosita in scopul incalzirii rezistentei in atomizor, pentru a se vaporiza elichidul.
Compozitia chimica a bateriei de tigara electronica este variabila. De cele mai multe ori, ea contine litiu. Prezența litiului face bateriile sa fie mai usoare și scade riscul aparitiei efectului "de memorie", care le reduce durata de viata.

 

Cum pastram bateria de tigara electronica?

Prima regula este sa tinem intotdeauna bateriile scoase din moduri intr-o husa sau o cutie speciala atunci cand nu le folosim, pentru a proteja polii lor.  Este absolut interzisa punerea bateriilor intr-o punga sau intr-un buzunar, fara a fi in husa sau cutia speciala.  

Verificati mereu tigara electronica pe care o aveti, pentru a va asigura ca aceasta functioneaza corespunzator. Controlati regulat si rezistenta, atat vizual, cat si fizic. Daca aceasta si-a pierdut rezistivitatea devine periculoasa si nu ar trebui sa fie expusa la energie electrica.  De asemenea, o regula de baza pentru a evita deteriorarea bateriei este sa nu se depaseasca niciodata limita maxima de descarcare continua a curentului.

 

Cum si de unde se cumpara o baterie de tigara electronica sigura?

Trebuie stiut ca bateriile, precum si alte dispozitive sau consumabile pentru tigara electronica, ar trebui cumparate doar din surse de incredere, de la comercianti cu vechime in domeniu, despre care puteti afla usor informatii cu privire la seriozitatea lor si la calitatea produselor pe care le comercializeaza. Este de evitat achizitionarea unei tigari electronice sau a oricarui accesoriu pentru acestea din surse care nu sunt de incredere si care va pot vinde produse uzate, ce va pot pune sanatatea in pericol.

Site-ul Tigaraelectronica-nr1.ro este printre primii importatori de tigari electronice din Romania, avem peste 7 ani vechime. Doar achizitionand de la noi veti avea siguranta ca produsele pe care le folositi sunt de calitate si ca nu va veti trezi ca tigara electronica explodeaza sau ca aveti probleme cu bateria. 

 

Cand si cum sa aruncam o baterie de tigara electronica?

O baterie Li-ion poate fi pastrata la temperatura camerei, in ambalajul original, timp de 10 ani sau chiar mai mult, fara a-i afecta capacitatea de incarcare. Conditiile necorespunzatoare de depozitare ale unei baterii de tigara electronica afecteaza grav longevitatea acesteia
Atunci cand sunt utilizate, numarul de cicluri de incarcare / descarcare determina durata de viata a bateriilor. De asemenea, trebuie luat in considerare modul in care este incarcata o baterie de tigara electronica, deoarece incarcarea rapida repetata ii va reduce durata de viata, comparativ cu incarcarea mai lenta, care nu afecteaza atat de tare o baterie.

Iata cateva cazuri cand ar trebui sa schimbati bateria de tigara electronica: 

 

  • imediat ce bateria a fost deteriorata; - atunci cand o baterie a fost scapata pe jos, chiar daca nu exista vreun semn al unui impact evident asupra sa;
  • in cazul in care invelisul este indepartat sau zgariat;
  • in cazul in care bateria este deformata;- in cazul in care exista pete de rugina pe baterie;- daca se descarca prea repede.

 

Reciclarea bateriilor este un act ecologic menit sa reduca poluarea mediului, lucru demn de un cetatean civilizat. Metalele prezente in baterii nu ar trebui sa urmeze acelasi circuit ca si alte materiale consumabile. Unele dintre baterii pot fi reciclate cu scopul de a reduce impactul omenirii asupra planetei noastre. Exista multe centre in care sunt colectate bateriile pentru reciclare, asa ca tot ce ramane de facut este sa le predati in acele centre. 

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate