În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 12/01/2017 Tigara electronica, cea mai eficienta metoda de renuntare la fumat

Fumatorii care constientizeaza cat de nociva si paguboasa pentru bugetul lor este tigara clasica au, in sfarsit, un motiv de bucurie. Un nou studiu confirma faptul ca tigara electronica este cea mai eficienta metoda de a te lasa de fumat. Cercetarea stiintifica, publicata recent in Nicotine & Tobacco Research Journal, demonstreaza eficienta metodelor alternative de consum al nicotinei in renuntarea la tigarile traditionale, tigara electronica inregistrand cea mai mare rata de succes.

Initiatorii acestui studiu au oferit unor fumatori diverse metode de administrare a nicotinei, pentru a vedea ce rata de succes au acestea in renuntarea la viciu. In perioada cercetarii, subiectii au consumat in paralel si tigari cu tutun. La final, oamenii de stiinta au descoperit ca unui fumator i s-au marit sansele de a renunta complet la fumat cu 3-4% pentru fiecare procent de 1% legat de reducerea monoxidului de carbon inhalat.

Daca un fumator reduce consumul de tigari clasice cu 80%, atunci sansele de a renunta complet la viciu ii se maresc cu pana la 320%, a declarat dr. Michael Siegel, de la Universitatea din Boston, Statele Unite ale Americii. Specialistul a mai afirmat ca aceasta reducere a consumului de tigari cu tutun in procent de 80% se intalneste, in general, la vaperi.

Principala concluzie a acestei cercetari stiintifice este faptul ca fumatorii care folosesc metode alternative de administrare a nicotinei au sanse crescute sa se lase definitiv de acest obicei extrem de daunator. Putini experti pot pune acest lucru la indolaia. Prin urmare, la nivel mondial, medicii sunt autorizati sa recomande astfel de metode alternative fumatorilor, pentru a-i ajuta in demersul lor de a renunta in totalitate la fumat.

Desi multi considera ca metodele alternative standard (guma, plasturi sau dropsuri cu nicotina) functioneaza, in ceea ce priveste tigara electronica exista mult scepticism din partea publicului larg. Insa oamenii de rand ar trebui sa stie ca, potrivit analizei dr. Michael Siegel, nicotina din lichidul de tigara electronica nu este cu nimic diferita de cea din plasturii, dropsurile si gumele cu nicotina.

Un avantaj suplimentar al tigarii electronice este faptul ca aceasta poate sa reproduca fidel experienta fumatului, deoarece implica aceleasi gesturi. Astfel, utilizatorul acestui dispozitiv anti fumat are parte de substaanta de care este dependent, dar fara sa fie expus la substantele cancerigene pe care le contine tigara clasica. Cu timpul, el poate reduce concentratia de nicotina din lichid si poate ajunge intr-un final la zero, scapand astfel de dependenta fizica.

Peter Hajek, din cadrul Institutului de Medicina Preventivă Wolfson, din Marea Britanie, considera ca cei responsabili de politici de sanatate publica ar trebui sa ia in considerare tigara electronica ca metoda de prevenire a aparitiei bolilor cardiovasculare printre fumatori, dupa ce numerosi cardiologi i-au recunoscut eficienta. Potrivit cercetarilor realizate pana acum, se poate afirma cu certitudine ca tigara electronica este cu 95% mai putin daunatoare decat fumatul clasic.

 

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate