În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 21/12/2016 Lichidul pentru tigara electronica – PG vs VG

Cand ne gandim la lichide pentru tigara electronica, ne gandim instant la doua tipuri mari: PG si VG. Acesti doi termeni pot produce confuzie unui vaper incepator, dar o data ce intelegi diferenta dintre cele doua, experienta vapatului devine mult mai satisfacatoare. De aceea, am alcatuit un mic ghid pentru cei care vor sa afle mai multe despre aceste doua tipuri de lichide pentru tigara electronica.


Ce sunt PG si VG, mai exact?
PG (Propilen Glicol) si VG (Glicerina Vegetala) sunt baze de lichid inodore la care se adauga nicotina si arome pentru a crea lichidele pentru tigara electronicaPG-ul si VG-ul au consistenta diferita, VG-ul fiind mai vascos. PG-ul nu are gust, in timp ce VG-ul este usor dulceag.La vapare, PG-ul si VG-ul confera senzatii diferiteMajoritatea lichidelor de tigara electronica contin un amestec de PG si VG, in proportii variabileUnele modele de tigara electronica pot functiona optim doar cu PG sau doar cu VG. 

Propilen Glicolul (PG)
PG, sau propilen glicolul este un produs obtinut din petrol. Folosit adesea in industria alimentaras si cea cosmetica, este considerat inofensiv pentru consumul uman. Acest fluid este inodor si incolor, si mai putin vascos decat VG-ul. Este popular printre utilizatorii de tigara electronica in special pentru faptul ca are “throat hit” puternic, acea senzatie subtila de usturime, similara cu cea pe care o ai atunci cand fumezi o tigara clasica. De asemenea, aroma este mult mai bine pusa in valoare atunci cand se foloseste o baza PG, spre deosebire de VG. 
Alergiile la PG sunt foarte rare, dar exista. Daca iti apar iritatii pe piele sau te ustura gatul mai tare decat de obicei, renunta la PG si foloseste lichide pentru tigara electronica pe baza de VG. Multi producatori de lichide au in oferta variante 100% VG ale lichidelor pe care le vand, ca alternativa pentru astfel de situatii.

Glicerina Vegetala (VG)
VG, sau glicerina vegetala este un compus natural, derivat din uleiuri vegetale. Este cunoscut pentru vascozitatea sa in randul vaperilor, fiind folosit de catre cei care doresc ca vaporii de tigara electronica sa fie mai densi si mai abundenti. Gustul este usor dulceag, iar “throat hit-ul” este mai fin decat la PG, facandu-l ideal pentru vapat cu rezistenta de tip “sub-ohm”.
VG-ul este considerat sigur si inofensiv pentru consumul uman, avand diverse intrebuintari in diverse industrii, precum: indulcitori, produse cosmetice, mancare pentru animale, sapunuri, produse de cofetarie, pasta de dinti, etc.


Ce proportie PG/VG trebuie sa aiba lichidul pentru tigara electronica?
Nu exista o proportie ideala. In functie de obiectivele tale in privinta vapatului, lichidul de tigara electronica poate avea diverse proportii. Pentru un throat hit mai puternic si un vapat mai discret in public, foloseste un lichid cu o proportie mai mare de PG. Daca vrei ca vaporii sa fie mai fini la inhalare dar mai densi si mai abundenti, este recomandat ca lichidul sa aiba o proportie mai mare de VG.


Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate