În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 16/12/2016 Tigara electronica poate ameliora bolile cauzate de fumatul clasic?

Intr-un interviu publicat pe Ashtray Blog, Dr. Riccardo Polosa vorbeste despre rezultatele studiilor facute asupra efectelor utilizarii de tigara electronica de catre persoane bolnave de astm si hipertensiune.

 

Prof. Dr. Riccardo Polosa este recunoscut la nivel international ca expert de inalta competenta in domeniul bolilor bronho-astmatice, fiind autorul a peste 250 de studii si carti publicate in domeniul medicinii respiratorii, imunologiei si adictiei de tutun. De asemenea, Dr. Riccardo Polosa efectueaza cercetari intensive legate de efectele benefice ale utilizarii tigarii electronice de catre cei care vor sa renunte la fumat.

 

Ameliorari dupa numai 6 luni

 

Subiectii studiului realizat de doctorul Polosa au redus considerabil si in mod natural consumul de tigari clasice din momentul in care au inceput sa vapeze tigara electronica: La pacientii astmatici s-au observat imbunatatiri semnificative ale sistemului respirator si ale functiilor pulmonare dupa numai 6 luni de utilizare a tigarii electronice;

 

Riccardo Polosa a afirmat, de asemenea, ca pacientii hipertensivi au cunoscut ameliorari ale simptomelor dupa 6 luni de vapat. Intrebat fiind daca vapatul de tigara electronica a contribuit in mod direct la ameliorarea simptomelor sau daca acestea sunt doar efecte ale scaderii numarului de tigari consumate, Dr. Polosa a afirmat ca imbunatatirea starii de sanatate a subiectilor se datoreaza si “comportamentului asociat cu vapatul.

 

Pe langa cele mentionate, un alt aspect pozitiv si important in renuntarea la fumat cu ajutorul tigarii electronice este legat de faptul ca amelioreaza anxietatea si starile neplacute asociate cu sevrajul de nicotina atunci cand se renunta la fumat.

 

Studiul confirma ca renuntarea la fumat cu ajutorul vapatului, spre deosebire de abstinenta totala de la nicotina a ajutat subiectii sa nu ia in greutate, acestia asigurandu-si in continuare o anumita doza de nicotina necesara contrololui greutatii. Dr. Polosa mai subliniaza ca o greutate corporala echilibrata ajuta la mentinerea sanatatii sistemului circulator.

 

Polosa mentioneaza ca ameliorarile datorate consumului de tigara electronica nu sunt spectaculoase, dar semnificative si relevante din punct de vedere clinic. Ceea ce este interesant e faptul ca imbunatatirea starii de sanatate nu a fost observata doar la cei care au renuntat complet la fumat pentru vapat, ci si la cei care au continuat sa fumeze si sa vapeze in paralel. Pacientii afectati de astm au suferit mai rar crize, au inceput sa aiba parte de o calitate a somnului mai mare, in timp ce hipertensivii au inceput sa se simta mai relaxati si mai putin anxiosi, efectele fiziologice pozitive reflectandu-se si si in viata lor sociala si starea de spirit generala.

 

Obiectivele viitoare ale studiului profesorului Polosa se vor axa mai departe pe pacientii care sufera de boli pulmonare cronice si diabet, acesta mentionand ca "Utilizarea de tigara de electronica ar trebui sa fie luata in considerare mai serios din punct de vedere al potentialului sau ca metoda de tratament in clinicile de specialitate".

 

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate