În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 05/09/2016 Medici: “Daca vrei sa te lasi de fumat, tigara electronica este solutia”

Renuntarea la fumat este un demers care, de cele mai multe ori, folosind mijloacele existente (precum gume, plasturi si inhalatoare cu nicotina) nu prea da randament. Insa cei care vor cu adevarat sa renunte la fumat au apelat la un dispozitiv care, inca din 2003, salveaza vieti – tigara electronica. 


Cu toate acestea, daca vrei rezultate, ai mare grija ce tip de tigari electronice alegi pentru a avea o experienta a vapatului cu totul noua, sa te bucuri de arome si iti satisfaci viciul fara sa iti pui in pericol sanatatea. 


Scurta recapitulare a istoriei tigarii electronice

 
Istoria consemneaza aparitia tigarii electronice in 2003, pe cand un farmacist chinez, pe nume Hon Lik, a creat un dispozitiv metalic care se asemana cu o tigara obisnuita, dar era alimentata cu baterii si emana vapori. Cu timpul, tigarile electronice au evoluat, iar in prezent, ajuta peste 200.000 de oameni, anual, sa renunte la viciul nociv (conform OMS). 

De ce recomanda tot mai multi medici utilizarea unei tigari electronice, in detrimentul celei cu tutun


Odata cu cresterea popularitatii tigarilor electronice, Organizatia Mondiala a Sanatatii conduce, chiar din 2014, propriile studii care sa reflecte efectele acesteia asupra sanatatii, pentru a le putea reglementa. 


In momentul de fata, studiile OMS nu au relevat, in niciun fel, ca vaporii emanati de tigara electronica ar fi nocivi, mai ales ca e-lichidele sunt realizate din doar 3 ingrediente: nicotina, arome, glicerina vegetala / propilen glicol.


Chiar un doctor roman, medic specialist in pneumofiziologie, dr. Adrian Istrate, spune ca substantele din e-lichide nu sunt nocive pentru ca sunt trecute prin filtrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care a stabilit ca “nu reprezintă niciun risc in dezvoltarea cancerului. Aromele alimentare sunt controlate, daca oricare dintre acestea ar putea influenta starea de sanatate a consumatorului, ar fi retrase din uz”, concluzioneaza acesta. In plus, tot medicul Adrian Istrate spune ca este lamentabila “neglijarea unui dispozitiv util in preventia atator patologii conexe fumatului (cancer bronhopulmonar, cancer de vezica urinara, bronhopnumopatie cronică obstructiva, boli cardiovasculare, etc)”.


Cancer Prevention Research, din Marea Britanie a constatat faptul ca daca fumatorii trec pe o tigara electronica, chiar si scurt timp, se reduc semnificativ substanţele toxice, in special formaldehida, cu peste 80%. 

 

Un alt promoter al tigarii electronice este si dr. Riussel Luepeker, de la Universitatea din Minnesota, care spune ca nu exista “indoiala ca, daca expui pe cineva la mai putini compusi bioactivi chimici, vor fi mai putine efecte, asa cum se intampla in cazul tigări electronice”


Dr. Polosa, un alt medic recunoscut international a realizat o cercetare pentru BMC Public Health in care a analizat randamentul tigarilor electronice din generatia a doua, de mare putere, cu ajutorul a 50 de voluntari fumatori inraiti care voiau sa renunte definitiv la fumat, oferindu-le fiecaruia tigari electronice Ego cu clearomizoare si lichide. Iar la 6 luni de la initierea studiului a remarcat ca:

  • pacientii au redus cu peste 50% numarul de tigari fumate 
  • consumul mediu de tigari a scazut de la 25 buc./zi la 6 buc./zi
  • 14% din subiectii cercetati au redus cu 80% numarul mediu de tigari fumate zilnic
  • in doar 6 luni, 66% din participanti au reusit sa renunte complet la fumat sau sa reduca cu peste 50% numarul de tigari fumate zilnic. 


Chiar medicii psihiatri recomanda in terapiile antidepresive tigara electronica


Unul dintre ei este Jed E. Rose, profesor de psihiatrie si stiinte comportamentale, dar si director al Centrului Duke pentru renuntarea la fumat de la Universitatea Duke. Acesta considera ca tigara electronica ar trebui sa devina un instrument de renuntare la fumat: “in evaluarea impactului potential pe care tigara electronica il are asupra sanatatii publice, trebuie sa avem in vedere numarul uluitor de decese si de boli cauzate de tigarile cu tutun in intreaga lume. In acest context, noile abordari anti-fumat, printre care si tigara electronica, ar trebui incurajate. Iar informatiile pe care le avem acum arata ca tigarile electronice pot ajuta oamenii sa renunte la fumat in conditii de siguranta”, a concluzionat.


Avand in vedere ca Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca peste un miliard de oameni vor muri in secolul 21 din cauza fumatului, tigarile electronice au un potential de neegalat de a reduce impactul negativ al fumatului asupra sanatatii publice, permitand fumatorilor sa inlocuiasca acest obicei cu unul cu 95% mai putin daunator.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate