În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 02/11/2015 Doctorii atesta: tigara electronica nu este cancerigena!

Încă de la apariţia ei, ţigara electronică a iscat multe discuţii cu privire la faptul că poate face mult mai rău sănătăţii decât cea tradiţională. Acum, medicii din Franţa vin cu o ipoteză-şoc, testată pe un eşantion de 20 000 de persoane - ţigările electronice nu sunt cancerigene.


Medicii din Franţa completează că ţigara electronică este o alternativă mult mai sănătoasă, care nu consumă pre mulţi bani, iar efectele sale de reducere a cantităţii de nicotină, până la renunţarea la fumat au fost demonstrate clinic prin studii pe eşantioane de peste 20.000 de oameni.


Alături de medicii din Franţa, Adrian Istrate, doctor specialist în Chirurgie Toracică la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, susţine că ţigara electronică este cea mai sănătoasă alternativă de a renunţa la fumat: orice dispozitiv DOVEDIT ca benefic în lupta împotriva cancerului de plămân (sau oricărei patologii asociate cu fumatul) va fi întotdeauna util şi demn să i se acorde atenţia cuvenită.


De-a lungul a multe studii, s-a constat, treptat, că fumătorii care trec pe ţigara electronică, chiar şi pentru o perioadă scurtă, reduc semnificativ expunerea la substanţele toxice, în special la formaldehidă, cauzatoare de cancer. Conform Cancer Prevention Research din 2014, 16 fumători din 40, care au folosit doar ţigara electronică, au redus cu până la 80% substanţele toxice din organism.


Raportul, condus de Bertrand Dautzenberg, pneumolog şi preşedinte al Oficiului Francez pentru Tutun, împreună cu alţi 13 experţi, a fost înaintat Ministerului Sănătăţii din Franţa, care a conchis că Franţa nu ar trebui să interzică utilizarea de ţigări electronice, indiferent dacă acestea conţin sau nu nicotină.


O altă ipoteză emisă de medicii francezi este aceea că ţigara electronică este un substituent mult mai bun şi mai sănătos decât cea tradiţională, asta pentru că afectează mult mai puţin plămânii datorită vaporilor. 


Şi ecologiştii din lumea întreagă încurajează fumatul ţigării electronice, mai ales că mucurile de ţigară se descompun între18 luni şi 10 ani, fapt ce poluează solul şi aerul.


În plus, Adrian Istrate, doctor specialist în Chirurgie Toracică la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, spune că, în primul rând, faptul că vaporii nu miros, spune multe despre calitatea lichidelor folosite. Practic, vaporii sunt o substanţă cu nicotină, încălzită, prin care îţi poţi calma tentaţia. Un alt beneficiu pe care medicii francezi ţin neapărat să îl specifice este că  oricine fumează ţigară electronică scapă de alergii, de iritaţia ochilor şi a mucoaselor, urmate de lipsa mirosului greu pe care pielea, haine îl capătă, de pielea îmbătrânită. 

Ţigările electronice sunt în curs de reglementare

Odată cu creşterea popularităţii ţigărilor electronice, Organizaţia Mondială a Sănătăţii conduce, încă din 2014, studii care să reflecte efectele acesteia asupra sănătăţii, pentru a le putea reglementa. Până în prezent, studiile nu au relevat dacă vaporii emanaţi de ţigara electronică sunt într-adevăr nocivi, mai ales că e-lichidele sunt realizate din doar 5 ingrediente: apă, nicotină, arome, glicerină vegetală şi propilen glicol.

Aşa cum menţionează şi dr. Adrian Istrate, substanţele din e-lichide nu sunt nocive pentru că sunt trecute prin filtrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, stabilindu-se că nu reprezintă un risc în dezvoltarea unui cancer. Aromele alimentare sunt controlate, dacă oricare dintre acestea ar putea influenţa starea de sanatate a consumatorului, ar fi retrase din uz. De aceea, este regretabilă eroarea frecventă, cauzată de ignoranţă (sau aşa sperăm, pentru că ignoranţa se mai "vindecă"), de a neglija un dispozitiv util în prevenţia atâtor patologii conexe fumatului (cancer bronhopulmonar, cancer de vezică urinara, bronhopnumopatie cronică obstructiva, boli cardiovasculare, etc).

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate