În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 29/07/2013 Tigara electronica vs inhalatorul cu nicotina

Exista medici in Romania care sustin ca inhalatorul cu nicotina este o solutie mult mai sigura de renuntare la fumat, decat tigara electronica. Cu toate acestea, daca facem o comparatie intre substantele toxice care se gasesc in inhalatorul cu nicotina (care este aprobat ca medicament) si cele care se gasesc in tigara electronica lucrurile nu par sa fie atat de „sigure”.

 

Pentru inceput, pentru a putea face o comparatie intre cele doua trebuie sa stim exact cum functioneaza fiecare. Fumatorii care inca nu au aflat ce este tigara electronica, pot afla raspunsul la aceasta intrebare facand CLICK AICI.

 

Inhalatorul cu nicotina de la Nicorette este un instrument de renuntare la fumat care ofera fumatorului o doza de nicotina. Inhalatorul consta intr-un tub de plastic ce include un cartus cu nicotina in interior. In comparatie cu alte tipuri de inhalatori, care livreaza doza de nicotina direct in plamani, inhalatorul de nicotina furnizeaza vaporii de nicotina spre cavitatea bucala. Nicotina este eliberata in cavitatea bucala, intr-o doza bine reglata. Deoarece fiecare organism reactioneaza diferit, pentru un tratament reusit este recomandata folosirea a 6 - 16 cartuse in fiecare zi, timp de 16 saptamani. Un cartus de nicotina se termina cam in 20 de minute daca este vaporizat incet.

 

Un aspect foarte important pe care trebuie sa il retineti este ca, un vaper (utilizator de tigara electronica) obisnuit inhaleaza aprox. 150 de pufuri/zi (aprox un cartus, in functie de marca de e-tigari si de stilul de fumat), un utilizator obisnuit al inhalatorului cu nicotina foloseste cam 16 cartuse/zi. Cifrele variaza de la fumator la fumator, insa este rezonabil sa presupunem ca un vaper inhaleaza 150 de pufuri/zi, in timp ce un utilizator al inhalatorului cu nicotina poate folosi 16 cartuse/zi.

 

Pentru a afla care este nivelul substantelor toxice la care este supus un vaper trebuie sa tinem cont de numarul de cartuse folosite pe zi. Avand in vedere cifrele prezentate mai sus, iata care ar fi expunerea zilnica la cateva substante chimice diferite.

 

 

Tigara electronica  

Inhalator cu nicotina 

Rata expunerii zilnice

Formaldehyde

28.2                                

32.0                             

0.9

Acetaldehyde

7.4                                  

17.6                             

0.4

Acrolein

11.5                                

NE  

-

o-methylbenzyne     

3.9                                  

11.2                             

0.3

Toluene   

0.8

NE  

-

p,m-xylene                

0.1                                  

NE  

-

NNN  

1.5

NE

-

NNK  

6.6

NE

-

Cadmium  

0.09                               

0.48                              

0.2

Nickel  

0.19                               

3.0                                 

0.1

Plumb

0.09                               

0.64                              

0.1

 

NE=nu exista

 

Daca priviti tabelul de mai sus veti observa ca expunerea zilnica estimata la sase substante considerate ca fiind toxice este substantial mai mare la inhalatorul cu nicotina in comparatie cu tigara electronica. Expunerea la nichel este de aproape 16 ori mai mare. Expunerea la plumb este de aproape sapte ori mai mare. Expunerea la cadmiu este de cinci ori mai mare. Iar expunerea la o-metil-benzen este de trei ori mai mare.

Desigur, mai sunt necesare studii amanuntite pentru a vedea exact care dintre cele doua metode de renuntare la fumat este mai sigura, insa medicii care sustin ca inhalatorul cu nicotina este mai sigur decat tigara electronica nu fac altceva decat sa minta fumatorii. Deocamdata nu se stie acest lucru. In plus, studiile realizate in prezent pe tigara electronica, ne demonstreaza contrariul. Atentie, nu sustinem ca tigara electronica este mai sigura decat inhalatorul cu nicotina si nici ca aceste date sunt suficiente pentru a trage aceasta concluzie.

Din aceasta analiza trebuie sa retineti patru lucruri importante :


In primul rand, aceasta analiza se bazeaza pe presupunerea ca un utilizator de tigara electronica inhaleaza un numar de 150 de pufuri/zi, in timp ce un utilizator al inhalatorului cu nicotina foloseste 16 cartuse pe zi. Pe baza studiilor realizate pana in prezent, am realizat aceasta comparatie pentru a vedea care este expunerea zilnica la anumite substante cancerigene.

In al doilea rand, majoritatea celor care fumeaza utilizeaza inhalatoarele cu nicotina o durata scurta de timp (de obicei, numai pentru o perioada de cateva luni). Durata de utilizare este, de asemenea, importanta in determinarea riscului.

In al treilea rand, sunt necesare cercetari suplimentare pentru a ajunge la o concluzie sigura. Eficacitatea acestor produse reprezinta, de asemenea, un aspect important. Inhalatoarele cu nicotina sunt destul de ineficiente.

In cele din urma, vaperii nu ar trebui sa isi faca prea multe griji deoarece cartusele de tigari electronice au avut o medie de 8,1 micrograme de nitrozamine specifice tutunului (NNN si NNK), in timp ce in inhalatorul cu nicotina nu exista. De ce? Pentru ca, s-a constantat prin diferite studii ca guma si plasturii cu nicotina au niveluri detectabile de NNN si NNK si aceste niveluri sunt comparabile cu cele din tigarile electronice. De exemplu, un studiu a constatat nivelul nitrozaminelor specifice tutunului este de 8,0 ng la plasturii cu nicotina, comparativ cu 8,2 ng / g la tigari electronice.

In concluzie, sunt necesare in continuare discutii amanuntite pentru a verifica exact cat de sigura este tigara electronica in comparatie cu alte metode de renuntare la fumat aprobate. Insa, nu este corect ca anumiti medici sau experti sa sustina ca aceste terapii de inlocuire a nicotinei, care sunt aprobate, sunt mai sigure decat tigara electronica. Dupa cum ati vazut cifrele ne indica altceva.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate