În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 14/02/2013 Tigarile electronice si fumatorii cu schizofrenie

Un nou studiu arata faptul ca tigarile electronice ar putea ajuta fumatorii cu schizofrenie sa reduca sau sa elimine tigarile din tutun fara a intensifica psihoza. Studiul a fost realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea din Catania (Italia), inclusiv Dr. Riccardo Polosa, un profesor care a realizat si alte cercetari pe tigari electronice.

Cercetarile anterioare ale lui Polosa au aratat ca, in cazul persoanelor care nu isi doresc sa renunte la fumat, tigarile electronice reduc utilizarea tigarilor din tutun la jumatate pentru aproximativ 50% dintre participanti, in mai putin de sase luni. Un sfert dintre participanti au tentinta sa renunte definitiv in decursul celor sase luni.

Acest studiu al lui Polosa s-a concentrat in mod special asupra efectelor de reducere si eliminare a fumatului cu ajutorul tigarilor electronice, la pacientii care sufera de schizofrenie. Cu doar 14 participanti, unele persoane s-ar putea grabi sa afirme ca studiul este prea mic. Insa, in ceea ce priveste contextul, rezultatele studiului sunt surprinzatoare.

In prezent, cele mai de „succes” medicamente de tratare a dependentei de fumat vin cu o lista de efecte secundare. Acestea pot include depresie, cosmaruri, ganduri sinucigase, furie, convulsie si multe altele. In general, problemele neurologice, cum ar fi epilepsia sau psihoza, pot fi exacerbate de aceste medicamente, iar rezultatele pot fi terifiante. Asta face acest studiu mai interesant in acest context. O metoda de succes de renuntare la fumat, fara efecte secundare la persoanele cu schizofrenie este de bun augur pentru restul populatiei.

Rezultatele studiului

Toti cei 14 participanti la studiu au fost pacienti care sufera de schizofrenie care au fumat 20 de tigari pe zi, sau mai mult, in ultimii 10 ani. Surprinzator aproximativ 80% dintre schizofrenici fumeaza (comparativ cu aproximativ 20% din populatia generala). Motivul de obicei este legat de abilitatea nicotinei de a calma, sprijini si stimula caile neuronale.

La un an de la demararea studiului, sapte (jumatate) dintre participantii au redus numarul tigarilor fumate la jumatate, de la 30 pe zi la 15 pe zi. Doua persoane au raportat ca au renuntat complet la fumatul clasic. Pe parcursul studiului, cativa dintre participanti (2-4 din 14) au raportat greata, iritatia gatului, dureri de cap, tuse uscata ca efecte secundare, dar acestea au disparut complet pe parcusul studiului.

Cel mai important, nu au fost inregistrate simptome negative sau pozitive ale schizofreniei pe durata studiului cat au folosite tigarile electronice. Asta ar putea sa insemne ca, folosirea tigarilor electronice ca metoda de renuntare la fumat nu aduce cu sine si alte efecte secundare psihologice pe care alte metode de tratament cunoscute le au.   

Gasiti studiul aici: http://www.mdpi.com/1660-4601/10/2/446

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate