În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 19/11/2012 Tigara electronica Nr 1: Rezultate ale cercetarilor pe propilen glicol

Componenta principala a multor elichide pentru tigari electronice este propilen glicolul (PG). Aceasta substanta a ridicat multe semne de intrebare despre tigara electronica de-a lungul timpului.

Propilen glicolul este folosit pentru igienizarea aerului si pentru dezinfectarea unor suprafete dure. Aceasta substanta a fost inregistrata pentru prima data in 1950 de FDA pentru a fi utilizata in spitale ca si dezinfectant al aerului.

Mai jos aveti cateva studii care au fost realizate de-a lungul timpului pe aceasta substanta:

 

-          Un link de la un articolul despre proprietatile germicide ale propilen glicolului atunci cand este inhalat, publicat in 1942. Cercetatorii au stabilit ca inhalarea propilenului glicol la niveluri mult mai mari decat ar putea fi intalnite in orice circumstante, nu au avut niciun efect de imbolnavire a maimutelor participante la studiu. Singurul efect semnificativ pe care l-au remarcat a fost cresterea in greutate.

      http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,932876,00.html

 

-          Aici este un articol despre expunerea pe termen lung la niveluri ridicate de vapori de PG pe maimute si sobolani. Citat din articol: „In vederea stabilirii sigurantei vaporilor de propilen glicol si trietilen glicol in atmosfera, au fost expuse la vapori, pentru perioade de 12 pana la 18 luni, maimute si sobolani. Dozele administrate au fost de 50 pana la 700 de ori mai mari decat cantitatea pe care un animal o poate absorbi prin respirarea aerului saturat cu propilen glicol.”

      http://jpet.aspetjournals.org/content/91/1/52.abstract

-          Articol privind expunerea repetata a sobolanilor la PG. Primele randuri din studiu spun, „Propilen glicol (PG) nu este toxic. Cele mai mici valori orale LD50 variaza intre 18 si 23.9 grame (5 specii diferite) iar LD50 dermic raportat este de 20.8 grame. PG nu este iritant pentru piele si este usor iritant pentru ochi.”

      http://www.inchem.org/documents/sids/sids/57-55-6.pdf

 

-          Aici este un link cu un studiu care arata siguranta propilen glicolului ca putator pentru ciclosporina inhalata, la pacientii cu transplant pulmonar. Propilen glicolul este folosit ca un sistem de livrare a medicamentelor, chiar si pentru pacientii care au complicatii pulmonare si a caror plamani sunt afectati.

      http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jam.2007.0626

 

-          Acest articol arata ca  Entertainment and Services Technology Association a angajat doua companii independente pentru a testa toxicologia propilenului glicol vaporizat in mediul de lucru.

      http://tsp.plasa.org/tsp/working_groups/FS/cihintro.htm

 

-          Evaluarea sigurantei produsului: Propilen Glicol. „Inhalarea vaporilor de PG pare sa nu prezinte niciun risc in aplicatiile obisnuite”. „PG nu produce sensibilizare si nu prezinta nicio dovada ca ar fi cancerigen sau genotoxic.”

      http://www.dow.com/productsafety/finder/prog.htm

 

V-am prezentat aceste studii pentru a demonstra ca afirmatia celor care sustin ca propilen glicolul din tigara electronica nu prezinta niciun pericol este fondata. Studiile efectuate pana in prezent demonstreaza ca inhalarea de proprilen glicol prin tigara electronica nu prezinta riscuri asupra sanatatii, cel putin pe termen scurt. Pe masura ce timpul va trece probabil ca vor aparea si studii pe termen lung.

Totodata trebuie sa amintim ca exista pe piata si elichide pentru tigara electronica pe baza de glicerina vegetala. De pe site-ul nostru Tigaraelectronica-nr1 puteti achizitiona elichide pe baza de glicerina vegetala Dekang. E-Lichidele comercializate de noi au rapoarte toxicologice si sunt fabricate de producatorii renumiti.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate