În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 14/01/2016 Ce se va intampla cu tigarile electronice din mai 2016

Ti-ai cumparat recent o tigara electronica, ca parte din rezolutia de Anul Nou de a te lasa de fumat? Sau esti deja un vaper cu experienta, care se bucura de ceva timp de beneficiile acesteia? Ca tine sunt milioane de oameni din intreaga lume, iar numarul acestora este in crestere datorita popularitatii din ce in ce mai mare a tigarilor electronice la nivel mondial.

Tigara electronica nu mai este considerata doar o alternativa la tigarile cu tutun, ci cea mai eficienta terapie anti-fumat, vaperii constituindu-se in comunitati unite si puternice. 

Insa, din 20 mai 2016, lumea vapatului se va transforma radical, deoarece toate tarile din Uniunea Europeana vor adopta aceeasi politica in privinta tigarilor electronice si a elichidelor. Vom asista la standardizarea atat a volumului sticlutelor cu lichid, cat si a concentratiei de nicotina. De asemenea, noile reguli vor afecta si felul in care produsele destinate vapatului vor fi fabricate si comercializate, dar si felul in care vor fi afisate in magazine. Modificarile constituie o actualizare a Directivei Produselor de Tutun, adoptata de Uniunea Europeana in 2001, care de acum incolo va clasifica tigara electronica drept un produs similar tigarilor traditionale.

Care sunt schimbarile legate de tigarile electronice

Printre cele mai importante modificari se numara faptul ca lichidul pentru tigara electronica nu va mai putea fi comercializat decat in sticlute de 10 ml, deci cele de 30 ml sau de 100 de ml vor disparea. Clearomizoarele vor fi de maxim 2 ml, iar cea mai puternica doza de nicotina din elichide va fi de 20 de mg, nu de 24 mg, cum este in prezent. O alta schimbare prevede ca tigarile electronice trebuie sa aiba un mecanism, care sa asigurea reumplerea fara sa existe probleme de scurgere a lichidului. Mai mult, producatorii si comerciantii dintr-o anumita tara trebuie sa asigure informatii guvernului respectiv despre fiecare produs pe care il vand.

O veste ingrijoratoare este faptul ca, daca trei state membre UE interzic tigara electronica, aceasta masura se va extinde si la celelalte, ducand la prohibitia totala a acestui produs in interiorul comunitatii europene.

Contestatatii acestor noi reguli ale Uniunii Europene spun ca vom asista la o reducere masiva a aromelor din elichide, la o mai mica disponibilitate a produselor in magazine si la preturi mai mari, pe cand suporterii acestui proiect legislativ considera ca, odata cu aceste schimbari, pe piata vor rezista doar produsele sigure si eficiente.

Tigara electronica va fi compensata in Marea Britanie

Exista si vesti bune in legatura cu vapatul. De la 1 ianuarie 2016, in Marea Britanie, tigara electronica se va prescrie de catre medicii de familie, pe reteta compensata, fumatorilor care vor sa renunte la acest viciu. Costul initial suportat de NHS, sistemul national public de sanatate, este de 20 de lire sterline pentru fiecare pacient, urmand ca saptamanal sa mai fie decontate alte zece lire sterline pentru consumabile. Pana acum, un singur producator a obtinut de la Agentia de Reglementare a Produselor Medicinale si Destinate Ingrijirii Sanatatii, din Marea Britanie, licenta de utilizare a tigarii electronice drept un dispozitiv anti-fumat, insa si alti producatori sunt incurajati sa aplice pentru autorizarea marcilor lor de tigari electronice. Aceasta masura a fost luata dupa ce Public Health England, o agentie guvernamentala din Marea Britanie a condus un studiu, in 2015, care a concluzionat ca tigara electronica este cu 95% mai putin daunatoare decat cea cu tutun.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate