În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 30/11/2015 De ce se doreste interzicerea tigarii electronice?

Tot mai multe voci spun că ţigara electronică este mai putin toxică decât cea tradiţională. La fel de multe sunt şi persoanele care contrazic zvonurile apărute în public, amplificate de noua lege care pare să nu dea pace României – interzicerea fumatului în spaţiile publice. Deşi au trecut mai bine de 5 ani de când se încearcă reglementarea acestei situaţii, legea a dispărut subit de pe ordinea de zi a parlamentarilor.

Totuşi, de ce este atât de blamată ţigara electronică?

În primul rând, pentru că îşi dovedeşte utilitatea, chiar de prima oară. În al doilea rând, pentru că este o variantă mai puţin costisitoare de a fuma şi care atrage foarte repede adepţi şi astfel apar scăderi drastice ale profitului companiilor producătoare de tutun.


Istoria marchează începutul ţigării electronice în anul 2003, când un farmacist chinez, Hon Lik, a creat  un dispozitiv metalic care se aseamănă cu ţigara obişnuită, dar care este alimentată cu baterii şi care emite vapori. Uşor-uşor, e-ţigara a câştigat teren, mai ales pentru că este o variantă mai bună la cea tradiţională, ce oferă consumatorului senzaţia fizică a fumatului clasic, dar care, în loc de fum, emană vaporii. Ţigara electronică este compusă dintr-o baterie, un clearomizor care conţine o substanţă ce se transforma in vapori, iar la unul dintre capetele acesteia aprinderea este simulată de un beculeţ LED.

Potrivit unui studiu realizat de cercetători britanici de renume şi publicat în revista Cancer Prevention Research, s-au demonstrat  micşorări de aproape 80% ale cotelor de toxicitate, inclusiv monoxid de carbon şi acroleină, într-un interval de 4 săptămâni, pe pacienţii care au ales ţigara electronică. Aceşti cercetători au pornit un război aprins împotriva producătorilor de ţigarete, după ce au prezentat în mod public rezultate care au stârnit vâlvă – ţigările electronice sunt mult mai sigure decat ţigările normale, care ucid peste şase milioane de persoane pe an în întreaga lume.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se gândeşte serios să reglementeze ţigările electronice

Asta, mai ales, că după tot mai multe studii efectuate de cercetători din zone diferite ale globului au ajuns la aceeaşi concluzie: ţigara electronică nu doar că nu este cancerigenă, ci este cel mai bun  remediu de a renunţa la viciu.

Studiile au avut în centrul atenţiei şi lichidele pentru ţigara electronică, de la care s-a constat o serie de rezultate pozitive in ceea ce priveste efectele acestora asupra sanatatii. Realizate doar din 3 substanţe: nicotină, arome, glicerină vegetală/propilen glicol, acestea au fost considerate sigure pentru consumul zilnic.

Într-un studiu recent, realizat de cercetători israelieni, aceştia susţin că tocmai acest amestec de substanţe este responsabil cu reducerea fumatului, până la renunţare totala: acestea nu pot influenţa starea de sănătate a consumatorului. Este un dispozitiv util în prevenţia atâtor patologii conexe fumatului (cancer bronhopulmonar, cancer de vezică urinara, bronhopnumopatie cronică obstructiva, boli cardiovasculare, etc). Dr. Hyden Mc Robbie, coordonatorul studiului de la Universitatea Mary Queen, Londra, susţine că pentru a profita la maxim de beneficiile ţigării electronice, fumătorii trebuie să renunţe definitiv la ţigările clasice, pentru că vaporii sunt o substanţă cu nicotină încalzită, prin care se poate calma tentaţia viitoare de a fuma.

Şi medicii din Franţa completează că ţigara electronică este o alternativă mult mai sănătoasă, care nu consumă prea mulţi bani, iar efectele sale de reducere a cantităţii de nicotină, până la renunţarea la fumat, au fost demonstrate clinic prin studii pe eşantioane de peste 20.000 de oameni.

O altă ipoteză este emisă şi de medicii francezi care spun că ţigara electronică este un substituent mult mai bun şi mai sănătos al celei tradiţionale, asta pentru că afectează mult mai puţin plămânii datorită vaporilor.

Alături de medicii din Franţa, Israel, Germania şi Marea Britanie, Adrian Istrate, doctor specialist în Chirurgie Toracică la Spitalul Victor Babeş, din Bucureşti, susţine că ţigara electronică este cea mai buna alternativă de a renunţa la fumat: orice dispozitiv DOVEDIT ca benefic în lupta împotriva cancerului de plămân (sau oricărei patologii asociate cu fumatul) va fi întotdeauna util şi demn să i se acorde atenţia cuvenită.

Nu te lăsa înşelat de ipoteze mincinoase. Schimbă-ţi viaţa, trăieşte mai sănătos si renunţă la fumat cu ţigara electronică.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate