În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 19/10/2015 Doctor cardiolog: Tigara electronica nu este cancerigena!

Un medic cardiolog renumit pe plan international crede ca guvernul Malaeziei procedeaza corect prin reglementarea din punct de vedere legislativ a celui mai eficient dispozitiv anti fumat. Politicienii din aceasta tara considera ca tigara electronica nu este cancerigena, dimpotriva: ea poate salva vietile multor persoane care sufera de boli cauzate de fumat.

Vestea a dat-o dr. Konstantinos Farsalinos, de la Universitatea din Patras, Grecia, care s-a intalnit recent cu ministrul adjunct de sanatate, dr. Hilmi Yahaya, pentru a discuta despre beneficiile utilizarii tigarii electronice de catre fumatori. Medicul cardiolog considera ca guvernantii Malaeziei iau foarte in serios aceasta situatie si tin cont de toate aspectele. „Am fost surprins in mod placut ca ministrul adjunct era foarte bine informat. Am avut un dialog foarte productiv. Cunoaste foarte bine subiectul si am incredere ca vor lua o decizie in aceasta privinta cat mai curand. Nu ma pot pronunta asupra termenului, deoarece astfel de decizii nu pot fi facute peste noapte, dar cred ca se vor ocupa de acest aspect”, a relatat specialistul grec in sanatate pentru publicatia The Rakyat Post.

„I-am povestit ceea ce cred, luand in calcul cercetarile stiintifice pe acest subiect. I-am spus opinia mea si am cazut de acord ca este nevoie de o reglementare clara pentru a putea promova produse sigure pe piata”, a mai afirmat dr. Farsalinos, care a produs 35 de lucrari stiintifice despre tigari electronice inca din 2011.

In urma studiilor sale, medicul cardiolog a descoperit ca, spre deosebire de tigara electronica, tigara cu tutun contine o cantitate de nitrozamine de 2000 de ori mai mare, un compus chimic care ar putea cauza cancerul la fumatori. „Multe alte chimicale toxice sunt total absente din tigarile electronice. De exemplu, monoxidul de carbon, care este un factor de risc major pentru boli cardiovasculare. Insa tigara electronica nu este cancerigena. Ea nu contine monoxid de carbon pentru simplul motiv ca nu exista ardere”, a mai declarat specialistul.

Dr. Konstantinos Farsalinos a studiat fumatorii si a ajuns la concluzia ca acestia se otravesc pe termen lung cu substantele toxice din tigarile cu tutun, iar o alta cercetare recenta a demonstrat ca vaperii au de 4 ori mai putin monoxid de carbon in plamanii lor, comparativ cu fumatorii. „De fapt, nivelul de monoxid de carbon din organismul vaperilor era aproximativ la fel ca cel al nefumatorilor afectati de poluare”, a mai spus medicul cardiolog.

Multi medici cardiologi din intreaga lume au ajuns la concluzia ca tigara electronica nu este cancerigena si ca ea este cea mai eficienta solutie cand vine vorba de terapiile anti fumat. Tutunul este cel care ucide, nu nicotina.

In august, un alt studiu, de aceasta data britanic, condus de organizatia guvernamentala Public Health England, a ajuns la concluzia ca tigara electronica este cu 95% mai putin nociva decat cea clasica si ca ea ar putea sa-i ajute pe fumatori sa renunte definitiv la acest viciu. „Ea nu este lipsita de riscuri, dar, comparativ cu fumatul, dovezile arata ca aceasta nu este responsabila decat de o mica parte din rau”, a explicat profesorul Kevin Fenton, autorul studiului.

Chiar si unele companii din industria tutunului considera ca tigara electronica joaca un rol esential in imbunatatirea sanatatii fumatorilor si ca ea este la fel de inofensiva ca aerul pe care il respiram, asa ca in ultimii ani au investit in productia de tigari electronice, pe fondul cresterii popularitatii lor. Ba, mai mult, au realizat si ele, alaturi de renumite laboratoare, diverse cercetari care au demonstrat foarte clar ca tigara electronica nu este cancerigena, deoarece substantele emanate de ea nu au niciun efect toxic asupra celulelor plamanilor.

Dr. Michael Siegel, profesor la departamentul de Stiinte ale Sanatatii Comunitatii, de la Universitatea din Boston, s-a aratat incantat de rezultatele acestei cercetari stiintifice: „In ciuda faptului ca studiul s-a facut pe un numar limitat de tigari electronice, acesta aduce dovezi suplimentare in sprijinul ideii ca tigara electronica este mult mai sanatoasa decat fumatul”, a afirmat el. Dr. Michael Siegel a facut un apel catre organismele abilitate din domeniul sanatatii publice sa informeze corect si sa incurajeze fumatorii sa utilizeze acest dispozitiv anti fumat. „Un astfel de fenomen ar constitui cel mai mare miracol din sanatatea publica”, a mai afirmat expertul.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate