În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 03/11/2014 Companiile de tutun trimit avertismente privind efectele asupra sanatatii a tigarilor electronice

Timp de decenii, companiile de tutun au dus o luptă grea pentru a nu include avertismente pe pachetele de țigări, ceea ce face ca decizia lor, de a include în mod voluntar avertismente privind țigările electronice pe pachetele lor, să fie una ieșită din comun.

În mod normal, orice companie de țigări electronice care se respectă are avertismente clare în ceea ce privește utilizarea de nicotină de către adulți, dependența cauzată de nicotină sau pericolele generate de aceasta, atunci când este utilizată de către femeile gravide, sunt, de asemenea, incluse pe ambalaj. Deși industria de țigări electronice nu este reglementată, iar aceste avertismente nu sunt impuse de lege, ele există de ceva vreme. Însă, acestea par niște eseuri redactate de niște amatori, în comparație cu cele realizate de companiile de tutun, Altria sau Reynolds American, care și-au lansat de curând pe piață propriile lor țigări electronice.

Potrivit unui articol publicat recent în „The New York Times”, pe pachetul noii țigări electronice lansate de Altria este scris „nicotina creează dependență și este toxică atunci când este inhalată, în contact cu pielea sau atunci când este înghițită”, în timp ce pe VUSE, țigara electronică lansată de cei de la Reynolds American este scris că aceasta nu este recomandată persoanelor „care au probleme cu inima, hipertensiune arterială, diabet zaharat; sau de către persoanele care iau medicamente pentru depresie sau astm.” Acestea sunt doar câteva dintre paragrafele inscripționate pe pachete.

Poate părea ironic, însă avertismentele de pe pachetele de țigări electronice comercializate de companiile de tutun sunt cu mult mai elaborate față de cele de pe pachetele de țigări. De exemplu, dacă veți încerca să căutați un pachet de țigări pe care să scrie că „nicotina este toxică”, o să constatați că este destul de dificil să găsiți. Iar acesta este doar un exemplu. De ce s-ar strădui companiile de tutun să facă ceea ce trebuie pentru țigările electronice, când au încercat să evite acest lucru sub orice formă pentru produsul lor mortal, pe care îl vând de ani de zile?

Această întrebare a atras atenția mai multor experți în sănătate. Unii sunt de părere că aceste avertismente sunt doar o modalitate prin care companiile de tutun doresc să se protejeze de viitoarele procese, în timp ce alții sunt de părere că nu este decât o manevră de a încuraja reglementarea țigărilor electronice.

Într-un interviu pentru The New York Times, Cynthia Cabrera, director executiv al Asociației Industriilor Alternativelor pentru Fumat, a mers chiar mai departe, declarând că avertismentele de pe pachetele de țigări electronice comercializate de către companiile de tutun sunt „necinstite”. Aceasta a citat partea în care scrie că nicotina „este toxică” atunci când este inhalată, înghițită sau când intră în contact cu pielea, ca fiind un avertiment nefondat, având în vedere dozele mici de nicotină care se gasesc în e-lichid. În ceea ce privește intențiile companiilor de tutun, Cynthia Cabrera suspectează că acestea încearcă să pară mai credibile și mai responsabile față de companiile de țigari electronice mici, astfel încat acestea să poată face lobby pentru a influența legile în favoarea lor.

„Companiile de țigări electronice au trecut de etapa în care doreau sub orice formă să elimine de pe piață țigările electronice, un potențial pericol pentru industria lor. Au conștientizat că țigările electronice sunt într-adevăr o metodă eficientă de a renunța la fumat și au văzut în acestea viitorul industrie lor. Acesta este motivul pentru care și-au lansat propriile țigări electronice. Scopul lor este acum de a reglementa această industrie, astfel încât să fie aprobate și comercializate doar produsele lor”, a declarat Ovidiu Joita, Președinte al Asociației Industriei Țigărilor Electronice (AITE) din România.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate