În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 17/06/2013 De ce tigara electronica nu ar trebui (si nu poate) sa fie reglementata ca si medicament?

Surprinzator, uneori bunul simt este ceea ce le lipseste autoritatilor atunci cand iau decizii. Alt motiv nu am gasit pentru rationamentul lor de a interzice tigara electronica. MHRA din Marea Britanie a propus recent ca tigara electronica sa fie reglementata ca medicament. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre propunere CLICK AICI

In primul rand, trebuie sa ne reamintim ca orice tara care a incercat asta in trecut nu a reusit. In fata judecatorilor toate au esuat (Olanda, Germania, Estonia si SUA). Aceeasi poveste se va repeta si in cazul Marii Britanii. Exista mai multe motive legale si de bun simt pentru care tigara electronica nu poate fi reglementata ca si medicament:

 

  1. Definitie: nicotina nu este medicament. Sau, in cazul in care ar fi medicament, nu putem discrimina si considera medicamente doar unele produse care contin nicotina si altele nu. Deoarece tigarile din tutun nu pot fi considerate medicamente, orice incercare de a reglementa e-lichidul din cauza prezentei nicotinei va esua.
  2. Disponibilitate: reglementarea ca si medicament va limita accesul la tigarile electronice, va creste costul si va scadea vanzarile la aceste produse. In acelasi timp, tigarile din tutun vor fi disponibile oriunde. Astfel, concurenta va fi in favoarea tigarilor din tutun, in timp ce unele persoane ar crede ca ar trebui sa se intample exact opusul...
  3. Practic: Reglementarea ca si medicament inseamna ca autoritatile ar trebui sa stabileasca un anumit dozaj, sa determine livrarea constanta de nicotina si sa ofere instructiuni de utilizare. Acestea sunt imposibil de implementat la e-tigari, din moment ce orice consumator are un mod diferit de utilizare. Acum, imaginati-va cum ar fi sa prescrii la tigarile electronice un dozaj cu „15 pufuri a cate patru secunde, o data la patru ore”...Tigarile electronice sunt eficiente pentru ca ofera placere utilizatorului. Iar fiecare consumator are o perceptie diferita despre placere. Aceasta exclude orice eforturi de a reglementa aceste produse ca medicament.
  4. Eficienta: Reglementarea va limita inevitabil accesul la aceste dispozitive si la e-lichidele cu arome disponibile. Cercetarile arata ca acesti parametrii joaca un rol important in succesul tigarilor electronice ca si alternativa pentru fumat.
  5. Tehnologie: Regulamentul medicamentelor nu poate tine pasul cu avansul tehnologic al tigarilor electronice. Apar noi dispozitive zi de zi, bateriile vor evolua tot timpul, iar circuitele electronice inteligente vor fi integrate pentru a creste eficienta acestor dispozitive. Reglementarea ca medicament va opri, cu siguranta, acest progres.
  6. Filosofie: Regularizarea ca medicament, bazata pe siguranta consumatorilor, este o gandire periculoasa. Daca tinem cont de acest rationament, atunci fiecare produs de consum ar trebui sa devina medicament pentru a asigura calitatea si siguranta. Chiar si apa ar trebui reglementata ca medicament.
  7. Mitul sigurantei: Autoritatile propun aceste reguli pentru a imbunatatii siguranta produselor. Acest lucru este pur si simplu un mit. Nu vor exista studii privind siguranta realizate pentru prezentul regulament. De fapt, acest lucru va reduce semnificativ numarul cercetarilor pentru ca toate eforturile financiare vor fi folosite pentru a licentia produsele. Avem deja exemplul unei companii din Marea Britanie care a solicitatat reglementarea tigarilor electronice ca medicament. Acestia au cheltuit peste 2 milioane de lire in ultimii trei ani, iar pana acum nu a aparut niciun studiu cu privire la siguranta produselor lor. Exista deja mai multe regulamente de consum prin care siguranta si productia pot fi verificate.
  8. Libertatea de a alege o alternativa mai sigura: Au autoritatile de sanatate dreptul de a opri fumatorii sa aleaga o alternativa mai sigura? Au dreptul sa reglementeze tigarile electronice atat de strict, desi avem nevoie de ele ca si concurent fata de tigarile din tutun? Cine va suporta consecintele etice si juritice ale acestei decizii, care va afecta in mod negativ starea de sanatate a fumatorilor? Sa nu uitam ca unul din doi fumatori mor din cauza acestui viciu.
  9. Discriminare asupra numelui: Majoritatea autoritatilor pur si simplu nu agreeza numele de tigari electronice. Nu le place ca au nicotina, ca mimeaza fumatul si ca ofera utilizatorului placere. Cu toate acestea, vorbim despre motivele principale pentru care tigarile electronice sunt de succes, iar aceste caracteristici nu sunt prezente in niciun alt medicament de renuntare la fumat. De aceea, toate celelalte produse sunt ineficiente...
  10. Deschisi la minte: O caracteristica majora a stiintei este ca ar trebui sa abordeze o problema cu mintea deschisa. Autoritatile au afisat exact contrariul: ei resping produsul din cauza ideologiilor. Dar impactul asupra sanatatii al acestui comportament va fi negativ. ...

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate