În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 17/01/2013 Dietilen glicol in tigara electronica: Ce nu precizeaza niciodata mass-media!

utilizator de tigara electronica

Cu patru ani in urma, FDA a declarat ca a gasit dietilen glicol in tigari electronice, in urma unei testari.

Ceea ce nu s-a precizat a fost ca acele urme de dietilen glicol s-au gasit doar intr-un singur cartus, apartinand unui singur brand, la niveluri de 1%, sau ca fumatorii sunt deja expusi la dietilen glicol din fumul de tigara clasica.

La scurt timp dupa cercetarea FDA, afirmatia ca „tigarile electronice contin dietilen glicol” a inceput sa se raspandeasca. Articole cu titluri ca „FDA: Tigarile electronice sunt cancerigene” s-au raspandit in intreaga lume, chiar si in Romania, iar fumatorii au fost indemnati sa nu foloseasca tigarile electronice. Ca urmare, mii de fumatori au ales sa ramana la tigarile din tutun, la care este estimat ca provoaca decesul a aproape jumatate din fumatori.

Cu toate acestea, nicio analiza ulterioara nu a gasit urme de dietilen glicol in tigari electronice. Si chiar si in cazul FDA, acesta a aparut doar intr-o monstra din cele 16 testate.

Dar cum s-a intamplat? O teorie pentru contaminare este ca a aparut de la producatorii care folosesc nicotina sau propilen glicol produse ieftin. (dietilen glicol este un umectant si poate aparea ca un produs secundar al propilen glicolului)

Inhalarea de dietilen glicol este periculoasa pentru tine?

Am dorit sa aflam ce cantitate de dietilen glicol ar trebui sa se gaseasca in tigara electronica pentru a fi daunatoare vaperilor.

Din pacate, nu este clar in literatura de specialitate cu privire la cat de periculos este dietilen glicolul atunci cand este inhalat. Studiile au fost efectuate pe sobolani, iar acestia au fost fortati sa inhaleze diferite concentratii de dietilen glicol timp de cateva saptamani. Cu toate acestea, s-au sesizat numai niste iritatii locale, dar nu s-a putut preciza cu exactitate daca inhalarea de dietilen glicol ar pune in pericol sanatatea umana.

Dietilen glicolul a fost folosit ca ingredient direct in tigarile din tutun – potrivit Japan Tobacco, care l-a folosit timp de 17 ani, un utilizator ar fi trebuit sa fumeze 750.000 de tigari inainte de a inahala o doza letala. Dietilen glicolul este, de asemenea, o componenta a fumului de tutun.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dietilen glicolul nu este un motiv de ingrijorare daca este gasit in fiecare zi in jur, dar cand vine vorba de tigari electronice, desigur ca nu mai sustin acelasi lucru.

Desi am explicat ca tigarile electronice nu contin aceasta substanta... si daca ar contine-o, tot nu ar fi atat de periculos cum a trambitat mass-media.

Implicatii pentru fumatori si vaperi

„Un produs care ofera nicotina, urme de substante cancerigene si chiar dietilen glicol, este in mod evident mai sigur decat un produs care ofera nicotina, niveluri mari de substante cancerigene, dietilen glicol si alte 10.000 de substante chimice si toxine.” - Profesor Michael Siegel

Desi nivelurile de toxicitate in ceea ce priveste inhalarea sunt incerte, nu este o substanta de care sa avem nevoie sau pe care sa o dorim in tigari electronice. Cu toate acestea, ceea ce FDA a gasit nu reprezinta dovezi ale unui produs periculos, ci ale unei probe necaracteristice. Acea singura monstra a fost suficienta pentru a speria oamenii de pretutindeni si a fost folosita ca un argument pentru a interzice tigarile electronice.

Dar, ar trebui sa raspundem la cateva intrebari de baza:

Exista dietilen glicol in tigara mea electronica?

Foarte putin probabil. Mii de tigari electronice au fost testate si pana in prezent nu s-a gasit dietilen glicol decat in monstra FDA. In orice caz, posibilitatea de a avea dietilen glicol in tigari electronice este mai buna decat certitudinea de a avea dietilen glicol in tigarile clasice.

Cum pot evita orice posibilitate de dietilen glicol in etigara mea?

Prin a te asigura ca furnizorul tau este de renume. Un control bun al calitatii elimana orice probabilitate de a inhala dietilen glicol.

Ce se intampla daca au existat urme de dietilen glicol in etigara mea?

Dietilen glicolul nu este bun. Dar probabil ca nu l-ai sesizat daca era intr-o cantitate mica, si chiar daca ai folosit o data o tigara electronica cu dietilen glicol nu trebuie sa te ingrijorezi.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate