În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 20/12/2012 Directiva anti-tutun a UE contine interdictii cu privire la tigara electronica

De ceva timp UE planuieste sa reglementeze tigara electronica. Iata ca acum este oficial, UE doreste sa introduca o directiva care contine interdictii cu privire la tigara electronica.

Potrivit unui comunicat de presa „Propunerea prevede ca NCP (produse care contin nicotina, inclusiv tigara electronica), care au fie un nivel de nicotina mai mare de 2 mg, o concentratie mai mare de 4 mg pe ml de nicotina sau a caror utilizare preconizata rezulta o concentratie plasmatica maxima care depaseste 4 mg pe ml pot fi introduse pe piata numai in cazul in care au fost autorizate ca produse medicale pe baza calitatii, sigurantei si eficacitatii lor, precum si cu o balanta pozitiva risc/beneficii. NPC cu niveluri de nicotina sub acest prag pot fi vandute ca produse de larg consum cu conditia ca ele sa aibe un avertisment de sanatate adoptat. Pragul de nicotina identificat in aceasta propunere a fost stabilit prin luarea in considerare a continutului de nicotina a medicamentelor (terapii de inlocuire a nicotinei) pentru renuntarea la fumat, care au primit deja autorizatia de piata in conformitate cu legislatia medicamentelor.”

Deoarece cele mai multe lichide pentru tigari electronice contin mai mult de 2 mg de nicotina pe ml, acestea vor fi reglementate ca medicamente, ceea ce va impune societatilor comerciale sa efectueze o serie lunga de studii clinice, care costa zeci de milioane de euro si care ar dura in medie opt ani pentru a putea fi finalizate.

Astfel, indiferent care sunt scopurile aparente practice, daca aceasta directiva va fi aprobata va conduce in esenta la interzicerea tigarilor electronice in Uniunea Europeana.

Aceasta directiva va conduce la deteriorarea sanatatii publice si la cresterea numarului de decese din cauza tutunului in Europa. Daca va fi aprobata aceasta directiva in forma in care se prezinta acum, aceasta va impedica accesul fumatorilor la alte alternative mult mai sigure care s-au dovedit eficiente in a ajuta fumatorii sa renunte la tigarile din tutun.

Practic aceasta directiva va proteja vanzarile de tigarete clasice, cu pretul sanatatii publice.  

Speram ca lucrurile nu vor ramane asa pentru ca ele vor afecta atat industria de tigari electronice cat si vaperii. Urmariti Noutati tigara electronica pentru a afla informatii noi.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate