În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 16/11/2012 Emisiune despre tigari electronice la Realitatea TV

Ieri 15 noiembrie 2012, am fost invitati la RealitateaTV, in cadrul emisiunii Lifetime News, pentru a ne spune parerea vis-à-vis de tigarile electronice. Multumim pe aceasta cale televiziunii RealitateaTV pentru incercarea de impartialitate asupra subiectului mult dezbatut si de alte televiziuni.

 

Din pacate, la fel ca si alte emisiuni similare, nota in care a inceput a fost una negativa pentru tigarile electronice. Acestea au fost clasate din start ca nocive pentru sanatatea noastra conform “specialistilor”. De fapt toata aceasta idee despre nocivitatea tigarilor electronice, a survenit in urma unui studiu FDA din 2009, studiu care a fost proclamat nul de catre Curtea Americana de Justitie, datorita viciilor de procedura. In acel studiu se gasise o urma de dietilen glycol intr-un cartus de tigara electronica. Dietilen glycolul este o substanta toxica, insa concentratia gasita in acel cartus era admisa de fapt de FDA ca fiind sigura pentru organism. Desi aceasta substanta a fost confundata voit, ulterior, cu propilen glycolul, substanta folosita la amestecul medicamentelor, repetam ca acel studiu a fost viciat si contestat in justitie. In concluzie, afirmatiile mass-media bazate pe acel studiu sunt nefondate.

Consideram ca Dna Doctor Magdalena Ciobanu, care nu a efectuat nici un studiu legat de tigarile electronice, detine informatii eronate, informatii bazate pe studii declarate de nenumarati doctori ca irelevante si nejustificate. Intelegem ca Doamna Doctor nu poate fi impartiala, dansa facand parte din programul national antifumat, in care se recomanda folosirea tratamentului medicamentos pentru renuntarea la fumat. Medicamentele folosite au provocat in Statele Unite peste 350 de cazuri de suicid in randul utilizatorilor. Este vorba de Champix sau Chantix si Zyban, doua antidepresive care ii ajuta pe oameni sa renunte la viciul fumatului. Au fost multe scandaluri in USA pe aceasta tema si nu usor le-a fost celor de la Pfizer sa le mentina in vanzare. Acestea se prescriu numai sub supravegherea atenta a medicilor.

Datorita timpului scurt alocat subiectului, in timpul emisiunii, revenim aici cu cateva declaratii ale unor medici de renume international, medici implicati in lupta Anti-Fumat.

Dr. Konstantinos Farsalinos, detine functia de cercetator in cadrul Departamentului de Cardiologie in Onassis Cardiac Surgery Center din Atena, unul dintre cele mai mari centre specializate pe cardiologie si chirurgie cardiaca din Grecia:
“… mai mult de 100 de e-lichide au fost testate in laboratoare independente toxicologice si nu au fost gasite urme de nitrozamine, metale grele sau hidrocarburi policiclice aromatice…”
“… Cercetarile efectuate pana in prezent arata ca tigarile electronice sunt mai putin nocive decat tigarile din tutun, pe termen scurt. Acest lucru este mai mult decat suficient pentru a permite ca aceste produse sa existe pe piata


Dr. Eva Králíková, Presedinta Centrul Ceh al Dependentei de Tutun:
“… Siguranta lor, dar si eficienta lor, inca trebuie dovedita. Pe de alta parte este important sa subliniem ca nu scot fum. Nimic nu arde in ele si deci, cu siguranta nu produc mii de substante chimice, care sunt prezente in fumul de tutun. Deci riscul este incomparabil cu tigarile clasice si mie nu mi-ar fi teama de ele.”
“… Sa compari pericolul pe care il reprezinta tigara electronica cu pericolul fumatului mi se pare un lucru nebunesc”
Revenim aici si mentionam ca Dna Dr. Magdalena Ciobanu a sustinut pe parcursul emisiunii ideea de ardere si fum… acestea neexistand la tigarile electronice.

Dr. Dumitru Isfan sefului sectiei de Chirurgie Toracica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Galati:
“…Fumatul unei tigari din tutun presupune reactii de ardere si inhalarea fumului. Cea mai nociva componenta, din punct de vedere al riscului de imbolnavire de cancer pulmonar, este gudronul care ajunge in plamani. Tigara electronica, alimentata cu un lichid transformat apoi in vaporii inhalati de fumator, nu intoxica organismul cu gudron. De fapt, nici nu mai vorbim despre o reactie de ardere care sa produca substante reziduale cum ar fi dioxidul de carbon, ci despre una de fierbere care produce vapori”

Profesorul Dr. Riccardo Polosa este director la Institutul de Medicina Interna si Imunologie Clinica din Catania – Italia. Tot el este si la conducerea Centrului Universitar de Cercetare a Tutunului din Catania si Profesor onorific de medicina la Universitatea din Southampton (Marea Britanie). Este autorul a peste 200 de recenzii si carti despre medicina respiratorie, imunologie clinica si dependenta de tutun.
“…
Cred ca tigara electronica este o solutie buna pentru a reduce utilizarea tigarilor traditionale si a riscurilor asociate lor. Exista si alte optiuni valide pentru a renunta la fumat dar ramane la alegerea fiecaruia cum doreste sa isi introduca nicotina in corp. Fiecare fumator ar trebui sa gaseasca solutia ideala pentru el, pentru a renunta. In teorie, cel putin pentru culturile occidentale, tigara electronica este cea mai buna solutie. Si ar putea salva milioane de vieti.

DR. John A. Connell
, aburitor de tigari electronice activist si membru CASSAA ( The Consumer Advocates For Smoke-Free Alternatives Association ) explica stiinta si problemele aburitului. Aceasta scrisoare a fost trimisa ca urmare a propunerii legii „Wheeling‐Ohio County Clean Air Regulation 2011” (http://www.ohiocountyhealth.com/uploads/06-15-11_yg_WOCBOHCIARegproposedchanges11publiccomment.pdf ) in care aburitul este considerat fumat. Am pus link-ul in parateza pentru cei care au timp de lectura.

“Cu toate acestea includerea aburitului ( dispozitive electronice de livrare a nicotinei, numite tigari electronice ) este regretabila si in contradictie cu acest regulament. Vaporul expirat nu are particularitatile fumului, este doar un vapor. Acesta este similar cu condensarea picaturilor de apa intr-o zi geroasa de iarna. Nicotina nu face parte din cele 60 de substante cancerigene care se gasesc in fumul de tigara din tutun, expirat. A fost demonstrat ca aburitul de tigari electronice nu afecteaza persoanele din jur.
Acest lucru este sustinut de:
- Cercetarile efectuate de Dr. Siegel de la Boston University, Dr. Eissenberg de la Virginia Commonwealth si Dr. Laugesen de la Health NewZealand.
- Prin faptul ca FDA ( Food and Drug Administration), in ciuda declaratiilor de presa, nu au reusit sa gaseasca nici o substanta cancerigena sau un agent toxic in e-lichidul K. ( in paragraful K din reglementare se gaseste sectiunea care face referire la tigari electronice)”

Colegiul Royal al Medicilor din Regatul Unit al Marii Britanii a dat un citat declarand ca ei cred in tigara electronica si ca ar trebui sa ramana pe piata in aceasta tara, in timp ce se intocmesc noi legi de reglementare a statutului lor.
Acestea, dar si faptul ca tigara electronica este cea mai buna alternativa de a renunta la fumat de pana acum, au convins Colegiul medicilor sa adreseze o scrisoare Autoritatii de reglementare a Sanatatii din Marea Britanie prin care sa convinga ca tigara electronica este un produs care ar trebui sa ramana pe piata.

Dr. Joel L. Nitzkin este Presedintele American Association of Public Health Physicians Tobacco Control Task Force
Dr. Joel L. Nitzkin
spune ca American Association of Public Health Physicians Tobacco Control Task Force s-a luptat pentru sanatatea natiunii timp de 50 de ani si s-a focusat sa informeze oamenii de pericolul pe care il reprezinta fumatul. El afirma ca 400.000 de oameni vor muri anul acesta datorita bolilor provocate de tutun si ca aceasta informatie este data de Centers for Disease Control and Prevention ( Centrul de control si prevenire a bolilor).

Dr. Joel L. Nitzkin a solicitat FDA sa ia doua actiuni majore:

1. Indemn FDA sa faca publice datele de laborator din spatele condamnarii tigarilor electronice, din data de 22 Iulie, impreuna cu datele comparabile privind produsele farmaceutice care contin nicotina si tigarile clasice.

2. Indemn FDA sa reclasifice tigara electronica ca fiind un produs medical.

Ar mai fi multe de spus legat de ce s-a discutat in aceasta emisiune, insa consideram ca parerile doctorilor, specialistilor, pe care vi le-am prezentat, vorbesc pentru noi.

Asteptam cu nerabdare alte astfel de emisiuni in care sa putem prezenta oamenilor adevarul despre tigarile electronice.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate