În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 06/11/2012 Tigara electronica: Buna sau rea?

Tigara electronica, buna sau rea
In ultimul an au aparut foarte multe stiri despre tigara electronica si despre vapat. Se pare ca a devenit un subiect controversat, care genereaza neintelegeri in randul fumatorilor si nefumatorilor, dar si in randul suporterilor si al non-suporterilor. Asa ca astazi vom pune intrebarea daca tigara electronica este buna sau rea pentru societate, in general.

Acestea fiind spuse, nu vom incerca sa raspundem la intrebare. In schimb, va vom spune faptele cunoscute (nu opinii) cu privire la consumul de tutun, cat si despre tigari electronice. Ar trebui sa fie suficient pentru a decide singuri care este raspunsul la intrebarea de mai sus. La urma urmei daca sunteti fumator, alegerea de a trece sau nu la tigara electronica va apartine in intregime.

Continutul fumului de tutun si al vaporilor de tigari electronice

Continutul fumului de tutun nu mai reprezinta un secret pentru nimeni, atat de multe au fost spuse despre el in ultimele decenii incat, in zilele noastre nimeni nu poate avea o scuza pentru a-l ignora. Cand ardem tutunul procesul de combustie creeaza mii de substante chimice, inclusiv monoxid de carbon, gudron, formaldehida, amoniac si altele. Aceste substante sunt cunoscute ca fiind cauzatoare de boli grave, precum cancerul si emfizemul pulmonar.

Vaporii de tigari electronice sunt compusi din: propilen glicol sau glicerina vegetala, nicotina, arome alimentare, precum si apa distilata, uneori. In unele cazuri propilen glicolul si glicerina vegetala sunt utilizate impreuna. Singura substanta din aceasta lista cu care s-ar putea sa nu fiti familiarizati este propilen glicolul. Insa trebuie sa stiti ca aceasta substanta este folosita la inhalatoarele pentru astm, precum si la alte produse pe care le folosim zi de zi. Cand vaporii de la tigara electronica sunt expirati de un utilizator, tot ce ramane este un vapor pe baza de apa, inofensiv – cea mai mare parte din concentratia de nicotina a fost absorbita de corpul utilizatorului odata ce a fost inhalata.

Efectele asupra celorlalti

Fumatul pasiv este cunoscut a fi daunator pentru cei din jur. De asemenea, acesta lasa un miros neplacut in urma. Majoritatea nefumatorilor prefera sa stea departe de fumatori deoarece fumul generat de acestea provoaca iritatii ale ochilor, nasului si gatului. Pentru persoanele care sufera de alergii fumatul pasiv poate fi si mai daunator.

Inhalarea pasiva a vaporilor de tigara electronica este complet benigna si non-iritanta (pentru marea majoritatea a oamenilor). Vaporii se disipeaza foarte repede in aer, imediat ce sunt expirati. Cei care nu sunt iritati de masinile de ceata nu vor avea o problema cu tigarile electronice avand in vedere ca principiul de functionare este asemanator.

Costurile consumatorului

Media unui pachet de 20 de tigari in Romania este in jur de 12 lei. Pentru cineva care fumeaza un pachet pe zi costurile lunare ajung undeva la 360 de lei, iar anual acestea se ridica undeva la 4.380 de lei. Iar aceste calcule nu includ pretul brichetelor sau al chibriturilor.

Pretul unui kit de tigara electronica pentru incepator, recomandat unui fumator de un pachet de tigari pe zi, este de aproximativ 300 de lei. Acesta este suficient pentru prima luna de vapat. Din a doua luna costurile se micsoreaza deoarece nu mai trebuie sa va cumparati toate consumabilele, acesta ajungand undeva la 100 de lei. Costurile anuale ale unui fumator de un pachet de tigari pe zi, cu tigara electronica, se ridica undeva la 1.400 de lei. Mai putin de jumatate de cat ar fi platit in mod normal pe tigari.

Avand in vedere informatiile pe care le-am furnizat mai sus, ar trebui sa fiti in masura sa decideti daca tigarile electronice sunt bune sau rele. Daca aveti intrebari va invitam sa ne contactati aici, la Tigara Electronica Nr1. Daca sunteti gata sa incercati tigarile electronice in locul tigarilor din tutun, avem tot ce aveti nevoie pentru a incepe in magazinul nostru online.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate