În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 07/09/2012 Ce efect are tigara electronica asupra plamanilor? Dezbaterea studiului grecesc

La inceputul acestei saptamani a fost facut public un studiu ale carui rezultate au fost concluzionate de presa de pretutindeni astfel: „tigara electronica afecteaza plamanii” sau „tigara electronica este daunatoare pentru plamani”, sau „tigara electronica scade nivelul de oxigen din sange.” Cam astea au fost titlurile care au aparut prin presa, inclusiv si in Romania.

Studiul respectiv a fost realizat de o echipa de cercetatori din Atena, condusa de Christina Gratziou iar rezultatele au fost facute publice intr-un comunicat de presa intitulat „Expertii avertizeaza ca tigarile electronice pot afecta plamanii”. Scopul acestui studiu a fost de a cerceta efectele pe care tigara electronica le are asupra plamanilor. La acest studiu au participat 24 de fumatori, 11 cu plamanii sanatosi si 13 cu bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) si astm. Participantii la studiu au aburit timp de 10 minute tigara electronica. Rezistenta cailor respiratorii a fost masurata inainte si dupa utilizarea unei tigari electronice.

Cercetatorii au remarcat ca „La fumatorii cu spirometrie normala a existat o crestere semnificativa statistic de la o medie de 176% pana la 220%. La pacientii cu BPOC si astm utilizarea unei tigari electronice pare sa nu aibe niciun efect imediat asupra rezistentei cailor respiratorii.”

De asemenea, in comunicatul de presa oficial cercetatorii au concluzionat ca „Inca nu stim daca dispozitivele de livrare a nicotinei care nu sunt aprobate, de genul tigarilor electronice, sunt mai sigure decat tigarile normale, in ciuda faptului ca acestea sunt vandute cu pretentia ca sunt mai putin daunatoare.”

Cu toate ca cercetatorii au concluzionat acest lucru, presa a dramatizat acest subiect si a denaturat informatiile. O crestere temporara a rezistentei cailor respiratorii nu echivaleaza cu „leziuni pulmonare.”

Cine suntem noi si de ce am facut acest studiu?

Surprinzator este faptul ca nicaieri nu a aparut studiul efectiv sau probe care sa ateste existenta acestui studiu. In toate comunicatele de presa apar doar niste asa-zise franturi din studiul realizat.

Si mai surprinzator este ca persoana care a condus acest studiu, Profesor Christina Gratziou, a primit in trecut fonduri de la Pfizer pentru a realiza studii despre Chantix, un medicament de renuntare la fumat. FDA a dat avertismente cu privire la acest medicament deoarece au existat persoane care dupa ce l-au folosit s-au sinucis, au devenit violente si au avut tulburari de comportament. Insa, Profesor Gratziou este de alta parere si considera ca acest medicament este foarte eficient pentru a renunta la fumat.

Este deja cunoscut faptul ca Pfizer, dar si alte companii farmaceutice, care produc medicamente de renuntare la fumat, au finantat diverse grupuri de-a lungul timpului pentru a crea o imagine negativa tigarilor electronice.

Aceste date ne fac sa ne intrebam de unde a avut acest profesor finantare sa conduca acest studiu pe tigari electronice? In mod cert companii din industrie nu au sustinut financiar acest studiu. Ceea ce ne face sa ne intrebam, din nou, cat de corecte si adevarate sunt rezultatele acestui studiu? Raspunsul la aceasta intrebare probabil ca il stim deja cu totii...

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate