În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 23/08/2012 Studiu: Cat de cunoscuta si utilizata este tigara electronica

Personalul American Legacy Foundation, condus de Dr. Jennifer Pearson, a realizat doua studii despre gradul de constientizare, utilizare si perceptie a tigarilor electronice. Rezultatele cercetarii au fost publicate in Jurnalul American de Sanatate Publica (American Journal of Public Health).

Studiu tigara electronica

Un sondaj de opinie, a inclus 2.649 nefumatori, actuali fumatori si exfumatori iar rezultatele sunt afisate in coloana KnowledgePanel. Celalalt ale carui rezultatele sunt afisate pe coloana Legacy Longitudinal Smoker Cohort (LLSC), a chestionat 3.658  fumatori actuali si exfumatori. Constatarile apar in tabel.

In ambele studii, aproape 6 din 10 fumatori stiau despre existenta tigarilor electronice – un procent mai mare decat in randul fostilor fumatori (42%) sau in randul nefumatorilor (33%). Cu toate acestea, doar 6-11% din fumatorii actuali au folosit dispozitivul, gradul de utilizare in randul fostilor fumatori este chiar mai scazut. Doar 4% dintre participantii la studiu au folosit tigari electronice in ultimele 30 de zile.

Dintre fumatorii actuali care stiau de tigara electronica, intre 71-85% considera ca acestea sunt mai putin daunatoare decat tigarile clasice. Restul, din pacate, sunt de parere ca acestea sunt la fel de daunatoare sau chiar mai rele decat cele normale.

American Legacy Foundation „este dedicata sa creeze o lume in care tinerii resping tutunul si in care oricine poate renunta la fumat.” In introducere autorii scriu ca tigarile electronice „ar putea actiona ca produs de pornire pentru tigarile din tutun, in special in randul tinerilor,” dar nu ofera date referitoare la cati tineri folosesc tigara electronica, asta pentru ca nu au, deoarece acestea nu se comercializeaza catre minori. In plus, o data ce incepi sa aburesti tigara electronica nu te mai intorci la tigarile clasice.

Concluzia este ca, in ceea ce priveste tigara electronica, constientizarea este mare insa gradul de utilizare este inca scazut.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate