În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 01/08/2012 Efectele vaporilor de tigara electronica asupra celulelor sangelui

Stiti ca de-a lungul timpului au aparut diverse studii legate de efectele fumatului asupra presiunii sangelui. Potrivit acestora nicotina din tigarile clasice creste presiunea sangelui. De curand Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a realizat un studiu despre cum afecteaza vaporii activi si pasivi de la tigarile electronice, hemoleucograma completa a sangelui (CBC).

Hemoleucograma completa este o analiza care masoara urmatoarele cantitati: numarul de globule rosii din sange – eritrocite, numarul de globule albe din sange – leucocite, cantitatea totala de hemoglobina din sange, procentul de globule rosii (hematocrit), media volumului globulelor - marime globulelor rosii, media globulara a hemoglobinei, concentratia medie a hemoglobinei si numarul de trombocite. Practic hemoleucograma completa reprezinta numaratoarea celulelor din sange.

Hemoleucograma este o analiza care poate sa furnizeze informatii importante cu privire la o gama larga de simptome si boli precum stari de ameteala, de somnolenta, sau lesin, dar si anemie si boli de factura cronica sau acuta.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a evaluat efectul, pasiv si activ, al vaporilor de tigara electronica si al fumului de tigara clasica prin hemoleucograma completa a sangelui. In cadrul studiul au fost efectuate teste pe 15 fumatori si pe 15 nefumatori. (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691512005030?v=s5)

In urma studiului efectuat s-a constatat ca indicii CBC au ramas neschimbati pe parcursul sesiunii de control al vaporilor de tigara electronica, activi si pasivi. Pe de alta parte fumul activ si pasiv de la tigarile clasice au crescut celulele albe din sange, limfocitele, dar si numarul de granulocite atat pentru fumatori cat si pentru nefumatori, pentru cel putin o ora.

Cu toate ca inca mai sunt necesare studii pentru a fi 100% siguri de acest lucru, putem sustine ca tigara electronica nu afecteaza starea generala de sanatate. Dovada a acestui lucru este si faptul ca pana in prezent niciun utilizator de tigari electronice nu a raportat ca ar fi avut probleme asupra sanatatii din cauza aburitului.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Postare nouă

Tastați caracterele pe care le vedeți în imaginea de mai jos.

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate