În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 17/07/2012 Contine tigara electronica antigel?

Inca din 2009 au aparut zvonuri cum ca tigara electronica ar contine antigel, care este toxic si care poate dauna sanatatii. Incercam sa vedem de unde au pornit acele zvonuri si cat de adevarate sunt.

Solutia cu nicotina folosita pentru a crea vapori la tigarile electronice contine, ca solvent, Propilen glicol (PG). Propilen glicolul este o substanta care se foloseste in compozitia antigelului insa, nu este toxic. Acesta nu trebuie confundat cu etilen glicol, care este folosit ca si componenta standard la producerea antigelurilor si care este toxic. Cele mai noi antigeluri folosesc acum PG deoarece nu este toxic. In ciuda faptului ca PG-ul este recunoscut ca fiind o substanta sigura de catre FDA (Food and Drug Administration), dar si ca este folosit de mult timp in compozitia multor alimente si produse medicale, de indata ce este folosit cuvantul „antigel” multi se gandesc la etilen glicol si tind sa imprastie zvonuri fara a avea o cercetare la baza. Asa s-a raspandit zvonul ca tigara electronica ar contine antigel care este toxic.

Propilen glicolul este defapt o substanta sigura folosita ca aditiv alimentar. Acesta este cel mai adesea folosit ca un emulgator, stabilizator de umiditate, sau ca solvent pentru elementele care nu sunt solubile în apă. Acesta este utilizat în diverse alimente, mai ales pentru a păstra produsele alimentare proaspete, sau ca un solvent pentru anumite ingrediente. Acesta este, de asemenea, utilizat în produsele cosmetice, sampoane, apa de gura, medicamente, hidratante, uleiuri de masaj, deodorant etc ... lista poate continua şi pe mai departe. Cel mai probabil, multe dintre elementele pe care le utilizati zilnic conţin propilen glicol.

Lucrul cel mai important pe care trebuie sa il retinem este ca propilen glicolul este o substanta sigura. A fost aprobat de FDA pentru a fi utilizat ca aditiv alimentar. Acesta a fost folosit de multi ani in industria alimentara, farmaceutica si cosmetica. De asemenea, a mai fost folosit si pentru a crea vapori, la masinile de ceata, cu mult inainte de a fi utilizat la tigari electronice. Are multe utilizari benefice. Insa, accentul pus de unii pe „antigel” este ridicol.

Din fericire, in 2009, FDA a testat 18 cartuse de la 2 companii de tigari electronice. Din pacate, in unul dintre acele cartuse a fost o cantitate mica (aprox 1%) de dietilen glicol (un stabilizator de umiditate, mult mai toxic, folosit la antigeluri). Este destul de trist faptul ca FDA a incercat sa se foloseasca de aceste rezultate neconcludente pentru a face un intreg raport si pentru a compromite imaginea tigarilor electronice la nivel mondial. De asemenea, este destul de patetic, ca nu au prezentat aceasta situatie intr-o perspectiva corecta.

Dietilen glicol (DEG) este toxic doar în cantităţi foarte mari (mult mai puţin toxic decat etilen glicolul). Deşi nu este aprobat pentru a fi utilizat ca aditiv alimentar, spre deosebire de propilen glicol, este încă aprobat pentru a fi utilizat în industria alimentară, de tutun, şi farmaceutica, ca parte a procesului de fabricaţie. Asta înseamnă că urme ale acestei substante se găsesc în mai multe elemente pe care le utilizaţi în fiecare zi, cum ar fi pasta de dinti si aspirina. Urmele, nu sunt toxice şi sunt defalcate şi eliminate din organism. Dietilen glicol este un umectant folosit pentru a elimina umezeala din tutun, deci este un produs natural al procesului de producţie al ţigararilor din tutun si prin asociere si in procesul de fabricatie al nicotinei. Cu toate acestea, nicotina este rafinată pentru a elimina toate urmele substanţei dietilen glicol.

Dietilen glicol nu este utilizat ca ingredient în lichidele de tigari electronice, propilen glicolul este. Numai un cartuş de tigara electronica a fost găsit vreodată să conţină dietilen glicol. DEG găsit în acel cartuş a fost găsit doar în cantităţi foarte mici, mult mai scazute fata de concentratia la care ar putea fi toxice. Ca sa facem o comparatie, concentratia este de 1/10 fata de cat am intalni intr-o aspirina şi de 1/40 fata de cat am găsi într-o ţigară de tutun. Chiar dacă fiecare cartuş conţine o concentratie de DEG, este încă de 40 ori mai sigur decât o tigara din tutun. Dar dietilen glicolul nu este în fiecare cartuş, aceasta nu a fost găsit decat într-un singur cartuş.

Din pacate, grupurile anti-fumat si FDA se agata de aceasta cercetare pentru a convinge lumea ca tigara electronica contine antigel si, prin urmare este toxica. Insa acest lucru, pur si simplu, nu este adevarat si am demonstrat mai sus de ce. Nicio companie de tigari electronice nu foloseste dietilen glicol in produsele sale. De cand cu studiul din 2009, au fost realizate numeroase testari pe foarte multe branduri si nu au gasit niciun esantion care sa contina dietilen glicol. Majoritatea expertilor sunt constienti ca este posibil sa existe un cartus contaminat insa, cei impotriva tigarilor electronice se folosesc de acest lucru pentru a crea o imagine negativa pentru tigarile electronice. Am vazut multe articole in care este precizat ca toate tigarile electronice contin dietilen glicol, unii au mers atat de departe incat au zis ca dietilen glicol este unul dintre ingredientele principale din tigari electronice, lucru care este pus si simplu o minciuna.

Probabil va intrebati de ce ne stresam cu acest scandal? Ei bine, pentru ca multi oameni se focuseaza pe ce e negativ si nu mai cauta sa gaseasca dovezi. Se panicheaza si raspandesc la randul lor zvonul.

Ce trebuie sa retineti din acest articol: Tigara electronica este mai sigura decat tigarile din tutun!

Despre TigaraElectronica-Nr1.ro

Ce spun doctorii din lume despre tigara electronica? CLICK AICI


Cele mai bune tigari electronice Vipercig, la SUPER PRET!
MOD-uri pentru cunoscatori: Kanger, Joyetech, Innokin!

Tigari electronice premium, alege produse de calitate!

Tigaraelectronica-nr1.ro a avut intotdeauna o gama variata de tigari electronice. Suntem printre primii importatori ai tigarilor electronice din Romania. Am deschis acest magazin in urma cu mai bine de 4 ani si am avut multe satisfactii facand peste 20.000 de oameni fericiti ca au reusit sa scape de fumat. Tigara electronica este un dispozitiv care imita fumatul, eliminand miile de substante nocive din tigarile clasice.
Ar fi indicat sa cititi putin articolul din linkul de mai sus, cu ceea ce spun doctori de renume international despre e-tigara. In presa din Romania s-au spus numai minciuni, in goana dupa senzational si la comanda industriei farmaceutice care pierde foarte multi bani din cauza vanzarii de tigari electronice.

Sunati-ne si va vom consilia pentru a alege tigara electronica cea mai potrivita cu stilul Dvs. de fumat! (Site optimizat SEO de iAgency.ro )

vezi toate